Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.16

Gyógymasszőr és masszőr (masszázs) közti különbségek, tanulmányok

 A masszőr pár naptól, pár hónapig végez tanulmányokat tanfolyamon és a végén nem feltétlen van vizsga. Egészséges embereket kezelhet a tudása birtokában pl. svédmasszőrként.

Ezzel szemben a gyógymasszőr akár évekig is folytathat tanulmányokat és szakmai vizsgabizottság előtt vizsgázik. Államilag elismert bizonyítványt kap, amivel akár saját rendelőt is nyithat. 

Természetesen betegségeket is tud gyógyítani orvosi felügyelettel. Érdemes olyan szakembert választani, aki rendelkezik megfelelő végzettséggel. És különlegességnek számít, amikor a szakember a keleti és nyugati medicinában is szakvizsgázott. Ez nem ugyanazt jelenti, hogy tanulmányozta a témát.Hiszen azt bárki állíthatja. 

Hogy ne csak elmélet fejtegetés legyen mindez írok néhány konkrét, nagy tudású szakemberről, akik orvosi magazinokban is publikálnak és rendelkeznek szakvizsgával mindkét területen (svédmasszázs, csak egészséges embereknek, tehát nincs tanácsadás, nincs diagnosztizálás, és nem gyógyítás): https://www.keresztesattila.hu/masszazs-budakalaszon, és https://www.bodoreniko.hu/masszazs-budakalaszon (masszázs Budakalászon és környékén: Szentendre, 3. kerület stb.)

Mindig van megoldás, hogy mozgásszervi problémáinkat kezeljük természetes módon, ami manapság egyre gyakoribb. És a jó szakember, akár különféle gyakorlatokat is tud mutatni a témában, hogy ezáltal megváltoztatva az életmódunkat egészséges és boldog életet élhessünk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.